Americanii au ascultat 46 de milioane de convorbiri telefonice pe lună în Italia

reportersite
28 octombrie 2013, 10:17

NSAScandalul numit „Datagate” (scandalul spionajului american) continuă în Italia după descoperirea faptului că Agenția națională pentru securitate (National Security Agency, NSA) din SUA a interceptat în Italia 46 de milioane de convorbiri telefonice pe lună, în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2013, informează luni presa din Peninsulă.

Într-un articol intitulat „NSA a ascultat în Italia 46 de milioane de apeluri telefoane pe lună”, semnat de corespondentul din SUA al ziarului „La Repubblica”, Andrea Tarquini, se arată că aceste date „îngrijorătoare” au fost difuzate recent de site-ul american „Cryptome”. Datele se referă la perioada 10 decembrie 2010 — 8 ianuarie 2013, în care au fost analizate așa-numitele „metadate”, adică numărul de telefon apelat, identitatea persoanei apelate apelate și durata convorbirilor. În total, în întreaga lume, în aceeași perioadă, numărul telefoanelor interceptate de NSA a fost de aproape 125 de miliarde pe lună, potrivit agerpres.ro.

După ce cotidianul francez „Le Monde” a relevat că, într-o singură lună, agenția americană NSA a „controlat” peste 70 de milioane de comunicații telefonice în Franța, Italia descoperă că „spionii americani” au făcut același lucru în Peninsulă.