Saturday , March 2 2024

Amendă pentru soferii care nu au cauciucuri de iarnă la maşină

Ori vă luaţi anvelope de iarnă, de la 1 noiembrie, ori plătiţi amenzi usturătoare. Ministerul transporturilor le-a pus gând rău celor care pornesc la drum pe zăpadă, derapează şi blochează şoselele.
Vor fi puşi să plăteasca taxe usturătoare pentru tractarea de urgenţă şi penalităţi pentru timpul în care i-au blocat şi pe alţii. Deocamdată, proiectul se referă doar la transportatorii de marfă şi de persoane, dar ar putea fi extins şi la autoturismele personale.
Anul acesta drumarii cred că au găsit soluţia pentru a scăpa de coloanele de maşini înzăpezite. Spun că de vină pentru majoritatea blocajelor sunt camioanele grele echipate necorespunzător cu anvelope de iarnă.
“Transportatorii de marfă şi de persoane vor fi obligaţi să aibă anvelope de iarnă. În caz contrar vor plăti tractarea şi amenda în cazul în care vor rămâne înzăpeziţi”, spune Andrei Cristian – director siguranţă rutieră CNADNR.

Vezi si

Moment istoric: Biserica Ortodoxă Română binecuvântează crearea unei structuri religioase în Ucraina

În cadrul ședinței de lucru desfășurate la Palatul Patriarhiei de la București, la data de …

One comment

  1. in sfarsit au constatat problema.. erau pneurile! HALAL! la ce drumuri dezapezite exista pe perioada de iarna, ar trebui sa circulam cu senile, sau macar cu anvelope cu cuie. Niste incompetenti.