Thursday , September 29 2022
Breaking News

Ambasadorul UK: Regele Mihai, o figura foarte importanta in istoria noastra comuna

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a transmis, marti, condoleante Familiei Regale a Romaniei, Guvernului si poporului roman in contextul decesului regelui Mihai si a subliniat ca fostul suveran a fost o figura foarte importanta a istoriei comune a celor doua state.
regele regina

“Condoleante din partea Guvernului Marii Britanii pentru Familia Regala a Romaniei, Guvernul Romaniei si poporul roman. Regele Mihai a fost o figura foarte importanta in istoria noastra comuna.
A luptat impotriva comunismului, a fascismului, a avut legaturi foarte stranse cu Marea Britanie. E o perioada foarte trista si suntem alaturi de Romania”, a declarat Brummell, dupa intalnirea ambasadorilor statelor membre UE cu presedintele Klaus Iohannis.
Regele Mihai a murit, marti, la varsta de 96 de ani la resedinta din Elvetia, a anuntat Casa Regala.
La capataiul regelui a stat, pana in ultima clipa, Alteta Sa Regala Principesa Maria.
Trupul neinsufletit va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi, pentru doua zile, in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.
Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala, iar inmormantarea la Curtea de Arges.
Miercuri va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor.
Regele Mihai a fost casatorit cu regina Ana, pe care a cunoscut-o la nunta viitoarei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii, in noiembrie 1947.
Regele Mihai I a fost fiul principelui Carol (viitorul rege Carol al II-lea) şi al prinţesei Elena. Din partea tatălui era nepot al regelui Ferdinand I şi al reginei Maria, iar din partea mamei nepot al regelui Constantin al Greciei.
Ultimul Rege al României era descendentul celor mai importante familii regale ale Europei. A fost stră-strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii atât pe filieră maternă, cât şi paternă.
Relaţiile de rudenie dintre cele două Case Regale au început odată cu căsătoria dintre Regele Carol al II-lea şi Regina Elena, mama regelui Mihai.
Relaţiile apropiate dintre Regele Mihai I şi Regina Elisabeta a Marii Britanii s-au putut vedea şi la evenimentul din 2012. Atunci, Regele Mihai I şi principesa Margareta au participat, la castelul Windsor, la un prânz oficial oferit de regina Marii Britanii cu ocazia jubileului său de diamant – împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron. La fotografia de grup, Regele Mihai a fost asezat in dreapta Reginei Elisabeta a II-a.

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …