Friday , December 8 2023

Ambasadorul SUA: Serviciile de informaţii din România sunt profesioniste şi apolitice

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, duminică, la emisiunea “După 20 de ani”, de la Pro TV, că serviciile de informaţii din România sunt profesioniste şi apolitice, el apreciind şi profesionalismul Armatei dar şi pe cel dovedit în combaterea criminalităţii informatice.
” Serviciile dumneavoastră de informaţii, pot spune că sunt profesioniste şi apolitice. Sunt şi foarte competente, ceea ce este important şi de aceea relaţiile noastre sunt atât de strânse “, a spus el la emisiunea “După 20 de ani”
Ambasadorul a constatat, de la venirea sa în postul diplomatic de la Bucureşti şi o îmbunătăţire în funcţionarea forţelor de ordine.
“Forţele de ordine s-au îmbunătăţit semnificativ de când sunt aici, mai ales în ceea ce priveşte combaterea criminalităţii informatice şi a traficului de droguri, aspecte foarte importante pentru SUA. Ştiţi că fraudele informatice pornite din România ajung la un milliard de dolari în SUA şi lucrăm îndeaproape…poliţiştii dumneavoastră au fost foarte eficienţi în acest domeniu iar procurorii dumneavoastră sunt foarte competenţi”, a spus Gitenstein.
Mark Gitenstein a vorbit, de asemenea, despre decizia strategică legată de scutul antirachetă, apreciind că aceasta este una dintre cele mai importante hotărâri luate de România şi SUA.
În acest context, diplomatul el a subliniat profesionalismul Armatei române.
“Armata dumneavoaştră se reformează. Este una dintre cele mai respectate instituţii din România, iar acesta este un motiv de mândrie. Iar noi suntem foarte impresionaţi de nivelul său de profesionalism”, a mai spus ambasadorul american.

Vezi si

Proiect OUG: Salariile funcționarilor ar putea crește de la 1 ianuarie. Majorări de doar 13% la lefurile dascălilor la început de an

Potrivit unui Proiect de Ordonanță de Urgență, salariile funcționarilor publici ar urma să crească de …