Sunday , February 5 2023

UPDATE 2: Ambasadorul rus in Turcia, ucis la o expozitie foto la Ankara. Atacatorul a fost ucis

ambasador

UPDATE2: Atacatorul a fost ucis intr-un schimb de focuri cu fortele de ordine. Surse oficiale sustin ca atacatorul facea parte din fortele de securitate ale ambasadorului rus.
UPDATE: Ambasadorul rus Karlov la Ankara a murit dupa ce a fost impuscat de un atentator care a strigat in limba turca “Pentru Alep!”. Ambasadorul rus vorbea la microfon la o expozitie foto de la Ankara cand a fost impuscat din spate de un participant la eveniment. Interesant este ca intregul atac a fost filmat. Camerele video erau atintite pe ambasador, iar in momentul in care el cade, cadrul este largit si in el apare atacatorul, care avea un pistol in mana indreptat spre Karlov.
Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost rănit în urma unui atac armat. O persoană înarmată ar fi deschis focul asupra diplomatului.
Conform agentiilor de presa, autorul atacului ar fi strigat: “Pentru Alep!”
Incidentul a avut loc la o expoziţie de fotografie în Ankara în timp ce Karlov ţinea un discurs. Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria, transmite News.ro.
Autorităţile turce suspectează că atacatorul înarmat este un militant islamist, potrivit presei turce.
Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost transportat la spital în stare gravă.
Mai multe persoane au fost rănite în acelaşi atac.

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …