Thursday , July 7 2022

Ambasadorul Marii Britanii la final de mandat: Manastirile Putna si Voronet, in topul lucrurilor care i-au placut in Romania

martin harris

Martin Harris a postat pe blogul său, la încheierea mandatului de ambasador, un Top 10 al lucrurilor care îi plac în România, începând cu Shajjad şi Katie Rizvi de la Asociaţia Little People, mănăstirile, oamenii însetaţi de justiţie, copiii unei şcoli din Ferentari şi terminând cu ciorba de burtă.
Soţii Shajjad şi Katie Rizvi, fondatorii Asociaţiei “Little People”, un ONG care sprijină pacienţii care suferă de cancer şi familiile acestora, şi Clubul Temerarii se află pe primul loc printre lucrurile apreciate de ambasadorul britanic Martin Harris, potrivit unei postări publicată, luni, pe blogul său.
Pe locul al doilea se află mănăstirile, în special Putna, Voroneţ, Horezu, Bistriţa şi Schitul Darvari din Bucureşti. Pe poziţia a treia se află copii “fabulos de talentaţi” de la Şcoala 136 din Ferentari, urmaţi de proiectul “Fiecare copil în grădiniţă” din Podari, judeţul Dolj şi de peisajele din România.
Pe listă se află şi “oamenii însetaţi de justiţie”, ambasadorul postând o fotografie în care apare împreună cu Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Proiectul dedicat romilor din Frumuşani, Festivalul Enescu, balerinii români şi ciorba de burtă completează lucrurile preferate de Martin Harris din România.
Martin Harris i-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu la 2 septembrie 2010. Diplomatul şi-a încheiat mandatul de ambasador în România săptămâna trecută, Esther Blythe preluând funcţia de însărcinat cu afaceri în perioada aprilie-august.
Paul Brummell a fost numit în vara lui 2013 ambasador al Marii Britanii în România, funcţia urmând să fie preluată în august 2014.
 
 

Vezi si

Parlamentul European cere înscrierea dreptului la avort în Carta Drepturilor Fundamentale ale UE

Parlamentul European a cerut joi, prin vot, ca dreptul la avort să fie înscris în …