Tuesday , April 23 2024

Ambasadorul Franţei sare in apararea lui Mungiu: Asimilarea lui cu un cerşetor, complet deplasata

mungiu1

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, spune, referitor la parodierea regizorului Cristian Mungiu în emisiunea franceză “Les Guignols de l’Info”, că “asimilarea” acestuia cu un cerşetor este “complet deplasată”, precizând că îl cunoaşte pe Mungiu şi îl apreciază “enorm”.
Prezent, vineri, la Ploieşti, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a afirmat, răspunzând unei întrebări, că îl cunoaşte personal pe Cristian Mungiu, care este foarte apreciat şi în România şi în Franţa şi că, în opinia sa, parodierea regizorului român într-o emisiune franceză este “deplasată”.
“Se întâmplă să-l cunosc personal pe Cristian Mungiu, pe care-l apreciez enorm. Este un regizor foarte talentat, recunoscut în România, recunoscut în Franţa şi recunoscut de Festivalul de la Cannes. Consider că asimilarea lui cu un cerşetor este complet deplasată şi, dincolo de această luare de poziţie deplasată, cred că trebuie să fim conştienţi şi să lucrăm pentru o mai bună imagine a României în Franţa. Acesta este unul dintre lucrurile pe care încerc să le fac în fiecare zi”, a afirmat Philippe Gustin.
Ambasadorul Franţei în România face, vineri, o vizită la Ploieşti, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale, cu reprezentanţi ai companiilor franceze din judeţul Prahova şi unde participă la cea de-a şasea Conferinţă Politică a Confederaţiei Europene a Puterilor Locale Intermediare (CEPLI), a cărei temă principală este descentralizarea.

Vezi si

Noi medicamente intră pe lista celor gratuite şi compensate de la 1 mai

Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi, introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr …