Tuesday , April 23 2024

Ambasada SUA la Bucureşti: Statele Unite sprijină de multă vreme suveranitatea Moldovei

“Statele Unite sprijină de multă vreme suveranitatea Republicii Moldova şi integritatea să teritorială”, transmite Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.

James Pettit, ambasadorul SUA in R. Moldova, a facut declaratii care au luat prin surprindere autoritatile romane si moldovene
James Pettit, ambasadorul SUA in R. Moldova, a facut declaratii care au luat prin surprindere autoritatile romane si moldovene
“Statele Unite sprijină de multă vreme suveranitatea Republicii Moldova şi integritatea să teritorială. SUA salută România pentru leadership-ul de care a dat dovadă continuu şi pentru abordarea colaborativă în sprijinul dezvoltării democratice a Republicii Moldova, al eforturilor sale de reforma şi al continuării procesului de integrare a să în UE, în conformitate cu aspiraţiile populaţiei din Moldova”, au afirmat reprezentanţii Ambasadei SUA, pentru hotnews.ro.
“Mai mult, politică SUA în privinţa Moldovei este de a fi partenerul Moldovei pentru a sprijini dezvoltarea să economică şi democratică. A interpreta în sens mai larg politică noastră înseamnă o depăşire a limitelor politicii noastre”, mai notează Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.
Răspunsul vine în contextul în care ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, James Pettit, a declarat că Republica Moldova nu e România, ci trebuie să rămână un stat suveran şi independent, iar o evantuala unire “nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune”. El a îndemnat, însă, ţară să urmeze în continuare o cale europeană: “Moldova nu este România, Moldova îşi are propria să istorie şi propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova.”
 

Vezi si

Noi medicamente intră pe lista celor gratuite şi compensate de la 1 mai

Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi, introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr …