Tuesday , September 21 2021

Ambasada Rusiei in Siria, bombardata

bomba siria

Ambasada Rusiei la Damasc a fost lovita marti de doua obuze, in timp ce mai multi sustinatori ai regimului presedintelui Bashar al Assad erau stransi in fata cladirii pentru a multumi Moscovei pentru interventia in Siria.
Numerosi corespondenti ai agentiilor straine de presa erau si ei de fata in momentul in care prima bomba a lovit sediul institutiei din centrul capitalei Siriei si au vazut cum un fum gros iese din cladire, informeaza ABC News, citand AP.
Oamenii au inceput sa fuga sa se adaposteasca si in acel moment a doua bomba a lovit.
Rebelii sirieni care se opun regimului presedintelui Assad au lansat si in trecut atacuri care vizau ambasada Rusiei, insa nu este clar la acest moment cine sta in spatele acestui asalt si daca au fost vizati manifestantii sau cladirea.
Agentia rusa Sputnik scrie ca rebelii sirieni moderati stau in spatele atacului. Totodata, presa rusa transmite ca nu exista victime si ca personalul diplomatic este in siguranta.
Rusia a inceput pe 30 septembrie sa lanseze atacuri aeriene in Siria. Desi Moscova sustine ca vizeaza pozitiile Statului Islamic, Occidentul spune ca are dovezi ca multe dintre atacurile rusilor ii au ca tinta pe rebelii moderati care se opun regimului lui Assad.
ziare.com

Vezi si

Deutsche Welle: Democrația topoarelor. Cine vrea să omoare pădurile și jurnaliștii

Președintele Klaus Iohannis, ocupat prea mult cu jocurile din PNL și cu cele de pe …