Thursday , April 25 2024

Ambasada Germaniei: Abuzul în serviciu se pedepsește în Germania fiscal si penal

ambasada germaniei

Abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din codul penal, scrie Ambasada Germaniei, pe pagina de Facebook.
„Pedepsele ajung de la amenzi modeste până la măsuri disciplinare şi chiar pedepse considerabile cu privare de libertate”, precizează misiunea diplomatică.
Ambasada Germania s-a numărat printre cele 12 reprezentanţe diplomatice care în 28 iunie au transmis o declaraţie comună în care fac apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.
Cele douăsprezece state – Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii – îşi exprimă îngrijorarea că mai multe modificări propuse Codurilor penale pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva infracţiunilor violente, a infracţionalităţii organizate transfrontaliere, a infracţiunilor financiare şi a traficului de droguri şi de fiinţe umane. Acestea îndeamnă autorităţile să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi să solicite sprijinul experţilor juridici internaţionali.
Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor în 4 iulie, în calitate de for decizional.
Articolului 297 din Codul penal cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu a fost modificat, astfel că infracţiunea nu se pedepseşte dacă prejudiciul este până în salariul minim brut pe economie – 1.900 de lei. În plus, se consideră abuz în serviciu dacă scopul este de a obţine foloase materiale necuvenite pentru sine, soţ sau rude până la gradul II.
Premierul Viorica Dăncilă, care a fost la Bruxelles săptămâna aceasta, unde s-a întâlnit cu liderii Comisiei Europene.
„Am vorbit despre abuzul în serviciu şi am reiterat faptul că numai şapte state au abuz în serviciu, majoritatea statelor membre nu ştiu ce înseamnă abuzul în serviciu”, le-a spus premierul Viorica Dăncilă oficialilor europeni.
În timpul dezbaterilor din Comisia Iordache, deputatul PSD Oana Florea a propus abrogarea infraţiunii de abuz în serviciu, menționând că sunt țări care nu pedepsesc această infracțiune. Unul dintre exemplele date de ea a fost Germania. Și ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea că în multe state europene infracţiunea de abuz în serviciu nu este prevăzută de legislaţia penală.
digi24.ro

Vezi si

Guvernul a aprobat joi plata pensiilor înainte de Paşte 

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a anunţat că Guvernul a aprobat, în ședința de joi, …

One comment

  1. Cum am ajuns noi romanii sa ne intrebam lucruri care ar trebui sa fie in valorile fundamanetale ale romanului in societate.
    Ai facut o greseala platesti pentru ea.
    Cand o sa avem si noi parlamentari dedicati muncii lor si tarii in care traim.
    Cand o sa mergem la scoala sa invatam si sa fim incurajati sa punem intrebari si sa intelegem ca orice lege se poate schimba.
    Cand o sa ne pese de societate si de noi? Sa iesim din bula asta in care traim si sa luptam pentru dreptate.
    Traiesc in America de foarte putin timp..dar indeajuns sa observ ce valori gresite avem ca natie.
    Invatam sa avem o diploma. Nu citim suplementar la facultate. Credem tot si toate regulile le luam de bune. Aici la facultate pun intrebari despre tot. Fac cercetare pe cont propriu.
    Cand iau un job nu se gandesc la bani, ci sa isi demonstreze valoarea.
    Si e loc si pentru artisti. SI pentru stiinta.
    Oameni is incurajati sa faca afaceri. SI au idei care de care Mai nastrusnice.
    Noi de CE nu putem?