Saturday , October 8 2022

Alți doi români, dispăruți după atacul de la Nisa

nisa atentat

Încă doi cetățeni români sunt de negăsit, după atentatul de la Nisa, în urma căruia 84 de persoane și-au pierdut viața și alte aproximativ 200 au fost rănite. 
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 27 de ani și de prietena lui, în vârstă de 31 de ani. Familia și apropiații lor au publicat un anunț pe o pagină de Facebook folosită pentru a-i găsi pe cei dispăruți în urma masacrului de joi de la Nisa, denumită ”SOS Nisa”, în care îi roagă pe cei de-acolo să-i caute.
O altă familie de români fusese dată dispărută după atentat. Ulterior, au fost găsiți în spitale doi dintre cei trei membri ai acesteia – copilul în vârstă de opt ani, a cărui stare de sănătate este stabilă și mama sa, care se află în stare critică. Autoritățile îl caută în continuare pe tatăl copilului.
Imediat după atac, Ministerul de Externe a informat că doar doi români, o femeie în vârstă de 30 de ani și un bărbat de 38 de ani, au fost răniți și internați în spital. Iniţial, după atac, cei doi s-au pierdut unul de celălalt. Ei s-au regăsit, în această dimineaţă, într-un salon al spitalului în care se află internaţi. Regăsirea a fost emoţionantă: el într-un scaun cu rotile, având fractură de membru inferior, ea aflată sub efectul sedativelor, răspunzându-i doar prin mişcări ale ochilor care confirmau că îl aude şi înţelege ce spune, scria, atunci, presa locală.
Joi seară, un bărbat aflat la volanul unui camion a intrat cu acesta pe o distanță de doi kilometri în mulțimea de oameni care urmăreau în stradă focurile de artificii organizate de Ziua Națională a Franței. Acesta a ieșit, apoi, din mașină și a tras în mulțime. Polițiștii l-au identificat ca fiind Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un cetățean tunisian în vârstă de 31 de ani. Cu toate că acesta nu fusese niciodată în vizorul serviciilor secrete franceze și nici apropiații nu știau să aibă legături cu radicalismul islamic, organizația teroristă ISIS, care a revendincat atentatul de la Nisa, a afirmat că Bouhlel era un ”soldat al Califatului”.
 

Vezi si

Un bebeluș prematur aruncat de viu la Maternitatea Polizu a supraviețuit. ”A dat cu piciorul în sac și copilul a început să plângă”. Ginecologul care l-a declarat mort și l-a aruncat într-o tavă este anchetat

Tatăl unui copil născut prematur care a fost declarat mort la naştere şi ”aruncat într-o …