Friday , May 20 2022

Alte două modele de măști neconforme. Cum arată produsele de care trebuie să ne ferim

Alte doua modele de masti de protectie neconforme au fost semnalate pe piata europeana. Este vorba despre un model care promite protectie ridicata, fara dovezi, si unul care nu se muleaza corespunzator pe conturul fetei. Avertizarile au fost emise in Belgia si Luxemburg, la cateva zile dupa ce 31 de milioane de masti au fost oprite de la comercializare in Romania.

Paul Anghel, seful Directiei GeneraleControl si Supraveghere Piata si Armonizare Europeana din ANPC, postat pe Facebook detalii legate de cele doua produse, potrivit adevarul.ro.

“Masca (foto jos) este prezentata ca oferind o functie de protectie ridicata (“capacitate de filtrare ridicata”, “ajuta la filtrarea a pana la 90 % din bacterii”, “ideal pentru utilizarea asistentei medicale la domiciliu”).Cu toate acestea, aceste afirmatii nu sunt sustinute de dovezi. In absenta unei dovezi a eficientei acestor masti, acest lucru ar putea crea un sentiment de siguranta fals fata de purtator si, prin urmare, nu ar putea proteja in mod corespunzator daca nu sunt combinate cu masuri suplimentare”, se arata in alerta emisa de Luxemburg in sistemul RAPEX.

“Capacitatea totala de filtrare a mastii este insuficienta (valoare medie masurata ≤ 72,90 %), iar masca nu se adapteaza corespunzator la fata.In consecinta, o cantitate excesiva de particule sau de microorganisme poate trece prin masca, sporind riscul de infectie in cazul in care nu este combinata cu masuri de protectie suplimentare./produsul/produsul nu respecta Regulamentul privind echipamentele individuale de protectie si standardul european relevant EN 149”, se arata in alerta emisa de Belgia.

Vezi si

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale s-au triplat

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale, triple începând de joi, 19 mai 2022. …