Tuesday , December 6 2022

Alte cinci persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 12

vaccin

Cinci persoane diagnostiocate cu gripă au murit în săptămâna 16 – 22 februarie acestea nefiind vaccinate şi având alte suferinţe medicale preexistente, numărul deceselor în acest sezon ajungând la 12, potrivit datelor de la Centrul Naţional de Supraveghre şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
Potrivit CNSCBT, cele cinci cazuri noi de deces au survenit la persoane cu infecţii respiratorii acute severe (SARI), la care s-a confirmat virus gripal A(H1) sau A(H3). Este vorba despre un bărbat de 54 de ani din judeţul Arad, un tânăr de 20 de ani din Sibiu – caz social, o femeie de 47 de ani, din Galaţi, o femeie de 69 de ani din Cluj şi un bărbat de 54 de ani din Olt. Numărul total de decese din cauza gripei a ajuns astfel la 12.
În sezonul anterior, până în 22 februarie au fost înregistrate cinci decese, toate cazurile fiind confirmate cu virus gripal A(H1).
De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi SARI şi până în 24 februarie au fost confirmate 516 cazuri de gripă, dintre care 256 de tip A şi 260 de cazuri tip B.
Până la data de 22 februarie au fost vaccinate antigripal 479.407 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.
 

Vezi si

Viena, „capitala economică“ a României, îşi refuză „ţara“ de la admiterea în Schengen

Austria este singurul stat membru al Uniunii Europene care se opune azi aderării României la …