Saturday , October 1 2022

Alpinistul Horia Colibășanu, surprins de avalanșă pe Everest. El și cei doi colegi au fost îngropați sub zăpadă cu tot cu cort. Cum au scăpat

Alpinistul Horia Colibășanu și cei doi colegi din expediția româno-slovacă ce încearcă să urce pe Everest au fost surprinși duminică noapte de o avalanșă, la 6.800 metri altitudine, care i-a îngropat sub zăpadă, cu tot cu cortul în care dormeau, potrivit unei postări pe pagina oficială de Facebook a alpinistului român.

Colibășanu și cei doi colegi de ascensiune, Marius Gane și Peter Hamor, au supraviețuit, potrivit sursei citate. Ei au reușit să iasă de sub zăpadă și s-au adăpostit într-o grotă restul nopții.

Ei au fost forțați să coboare în tabăra de bază, acolo unde vor decide dacă reiau ascensiunea.

”Avem vești din expediție și din păcate nu sunt cele pe care le așteptam cu toți.
Noaptea trecută, la 6800 de metri altitudine pe Dhaulagiri, o avalanșă a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpiniști și i-a îngropat în zăpadă. Au fost nevoiți să taie cortul cu briceagul pentru a ieși.
Peter și Horia au ieșit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu și-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă. Din fericire, au reușit să își găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopții și să ajungă în siguranță în Tabăra 1.
Horia a transmis de acolo că toți trei sunt teferi, dar trebuie să coboare în Tabăra de Bază. În funcție de vreme și de celelalte condiții vor hotărî în zilele următoare dacă reiau ascensiunea”, este postat pe pagina de Facebook a lui Horia.

Vezi si

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara ”Butonul Roşu”, care poate salva vieţi

Compania Naţională Poşta Română devine, începând de sâmbătă, partener în dezvoltarea, la nivel naţional, al …