Wednesday , February 1 2023

Alina Bica SCAPĂ de arestul la domiciliu. Fosta şefă antimafia, pusă sub control judiciar

alina bica

Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie în două dosare privind retrocedări ilegale, scapă de arestul la domiciliu şi va fi plasată sub control judiciar, a decis, luni, o instanţă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit România TV. Adriean Videanu, aflat sub control judiciar în acelaşi dosar a primit permisiunea de a părăsi ţara pentru a participa la un târg de marmură în Italia.
Fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, a cerut, luni, instanţei să-i ridice măsura arestului preventiv în dosarul “Bica 2”, invocând lipsa unor elemente noi care să justifice păstrarea acestei măsuri.
“În 150 de zile nu am formulat nicio cerere de eliberare. Nu există probe impotriva mea. In două dosare nu s-a admis nicio probă. Am două dosare cu aceleași fapte. Am luat mită un bun pe care mituitorul nu-l avea în proprietate. Am ridicat sechestru pe 60 mii de lei, dar averea lui Videanu are 25 milioane de euro. Par a fi periculoasă, dar nu -i asa. In 16 ani n-am avut o sesizare. Am luat- o razna pe campii dintr-o data? Nu doresc nimanui dreptatea pe care mi -a oferit- o DNA in 2 dosare. Nu vreau arest la domiciliu pentru ca nu vreau să deduc nimic din pedeapsă. Nu mă favorizeaza”, a susținut Alina Bica, potrivit evz.ro.
La 14 aprilie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Dorin Cocoș să fie judecați în arest la domiciliu în dosarul “Bica 2”.
 
 

Vezi si

Cazierul judiciar va fi disponibil online de la 1 februarie

Începând de miercuri, 1 februarie, cazierul judiciar va fi disponibil online, prin accesarea aplicaţiei ghiseul.ro …