Wednesday , December 7 2022

Alina BICA, în arest la domiciliu în DOSARUL ANRP

bica

Judecătorii ÎCCJ au decis înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu în cazul Alinei Bica, fosta şefă DIICOT, în dosarul ANRP, cunoscut drept “Bica 1”.
Instanța a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.
Alina Bica nu va putea ieși din arest, ea aflându-se în arest preventiv şi în dosarul Bica 2, în care sunt trimişi în judecată Dorin Cocoş şi Adriean Videanu.
“Este o bucurie extraordinară. Mie nici nu-mi vine să cred. Problemele pe care le-am ridicat şi azi în şedinţa de judecată au contat şi contează. Când un om este trimis în instanţă şi cercetat cu două mandate de arestare preventivă pentru aceeaşi faptă deja există o tulburare gravă a ordinii de drept în ceea ce priveşte atitudinea magistratului, nu neapărat a inculpatului”, a declarat avocata Alinei Bica, Laura Voicu la România TV.
Avocata a apreciat că DNA va contesta decizia instanţei. Pe de altă parte, apărarea va încerca să obţină comasarea dosarelor Bica 1 şi Bica 2. “Singura soluţie legală este reunirea cauzelor pentru că au un obiect comun, presupusa mită dată cu terenul din Snagov (…) Inculpaţii din Bica 2 sunt practic martorii din Bica 1”, a mai spus Laura Voicu.
În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției (MJ) în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).
În dosar, au fost deferiți justiției pentru aceeași faptă și alte persoane care erau în componența Comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru; Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ și Remus Baciu.
De asemenea, au mai fost deferiți justiției Emil Nuțiu, evaluator, și Stelian Gheorghe, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii.
 

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …