Alexandru Rafila: Pana la toamna vom avea o terapie de la un mare producator din SUA 

reportersite
30/03/20 ora:3:41pm

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit luni despre evoluția epidemiei de COVID-19 în țara noastră.

Alexandru Rafila consideră că abia după Sărbătorile Pascale se va ajunge la un vârf al epidemiei în România, având speranța că temperaturile crescute din timpul verii să ajute la scăderea vitezei de transmitere:

Despre situația din România și pe când putem să ne întoarcem la o viață normală, specialistul a spus că vârful va fi pe la sfârșitul lunii aprilie:

”Eu cred asta pentru că va urma o perioadă în care contactele sociale, măcar cele intrafamiliale, se vor intensifica, ceea ce poate favoriza transmiterea mai susținută a bolii. Deci, eu, personal, estimez sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai, după care sper să intrăm într-un trend descrescător stimulat și de evoluția vremii, pentru că în ciuda faptului că nu distruge virusul căldura de afară, există studii care arată că transmisibilitatea scade cu fiecare grad în plus ca și temperatură medie, și atunci sperăm să ajungem la o situație cu o transmisibilitate mai redusă în cursul verii, care să permită tratarea pacienților în mod corespunzător în spitale. Opinia mea este că până la toamnă vom avea o terapie eficace, vaccin nu, dar o așteptăm de la un mare producător din Statele Unite. Este acum în studii clinice avansate“, a mai declarat profesorul Alexandru Rafila, luni, la Realitatea Plus.