Thursday , September 28 2023

Alesii si-au votat pensiile speciale. Parlamentarii PNL au votat impotriva

parlamentari [800x600]

Pensiile de lux ale parlamentarilor au devenit de astăzi realitate. Proiectul de lege a primit votul final, în Parlament. 303 parlamentari au votat pentru şi 124 împotrivă. PNL a votat împotriva acestei legi.
Plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a aprobat marți proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi pentru, 124 împotrivă și două abțineri.
Concret, proiectul prevede ca un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.
Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus la Parlament după ce inițiatorii au strâns 256 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la Opoziție.
Senatul și Camera Deputaților s-au reunit marți, de la ora 12,00, în ședință comună, pe ordinea de zi aflându-se proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că aşa-zisele “neajunsuri” ale parlamentarilor, în perioada mandatului de ales, au dus la nevoia de a fi remuneraţi în plus la pensie. Tăriceanu a invocat faptul că parlamentarii nu pot obţine venituri din alte activităţi, pe perioada mandatului, cu excepţia celor didactice.
PNL a anunțat că va vota împotriva propunerii legislative pentru că ar institui un sistem preferențial.
“Am solicitat neintroducerea pe ordinea de zi a proiectului de modificare a Statutului deputaților și senatorilor care prevede practic înființarea unei pensii parlamentare speciale. Mi s-a răspuns că, având în vedere că raportul este gata, trebuie introdusă pe ordinea de zi și eventual dacă plenul vrea să o scoată de pe ordinea de zi o să o facă. Mie mi se pare că, în ciuda unei reacții extrem de clare din partea opiniei publice, în ciuda unui evident tratament legislativ preferențial pe care îl manifestă coaliția majoritară, în continuare vor să adopte această propunere legislativă privitoare la pensiile parlamentarilor, chestiune cu care noi nu suntem de acord. Vom vota împotrivă și ne vom opune adoptării acestei propuneri legislative care instituie practic un sistem preferențial de acordare a pensiilor pentru parlamentari”, a declarat luni liderul deputaților liberali, Ludovic Orban, la finalul Birourilor reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.
realitatea.net
 

Vezi si

Ciolacu: Joi dăm ordonanță pentru mărirea salariului minim de la 3.000 de lei la 3.300 de lei

Guvernul va adopta joi o ordonanţă prin care salariul minim pe economie creşte de la …