Wednesday , November 30 2022

Alerte cu bombă la Chişinău, înainte de vizita lui Klaus Iohannis

bombe chisinau

Alertă cu bombă la două bănci comerciale din capitala Republicii Moldova, Chişinău. Serviciile de pază ale celor două instituţii financiare au fost informate că în sediile acestora ar exista bombe, scrie Publika.md.
Paznicii au alertat, la rândul lor, administraţia instituţiilor şi pe rezentaţii MAI, care au evacuat zona.
“Poliţia a fost alertată de angajaţii de pază a acestor bănci, care la rândul lor au primit mesaje prin sms, precum că sediile a două bănci diferite au fost minate. Urmează a fi aplicate toate procedurile de verificare. Informaţia a parvenit la orele 9:00. Au fost trimişi criminalişti şi genişti de la BombTeh. Aşteptăm concluzia lor”, a declarat ofiţerul de presă al direcţiei de Poliţie a Municipiul Chişinău, Adrian Jovmir.
Potrivit fostului ministru de Interne, Ghenadie Cosovan, în ultimii ani astfel de cazuri au loc tot mai des.
“Acest gen de infracţiuni nu sunt preîntâmpinate. Nu am văzut nici un caz să fie mediatizat după ce a fost depistat infractorul. Instanţele ar trebui să ofere o sancţiune mai mare pentru vinovat, deoarece băncile vor avea prejudiciu în timpul în care nu vor funcţiona. Astfel, suma prejudiciilor se va tranforma în această amendă, care cu siguranţă se va cifra la sute de mii de lei, şi, cetăţenii vor şti că nu trebuie să se ocupe cu astfel de chestii”, Ghenadie Cosovan.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, face o vizită de două zile la Chişinău, marţi şi miercuri.
 
 

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …