Wednesday , July 24 2024

Alerta meteo: Ploi, vant si chiar grindina in minivacanta de 1 Mai

Primele zile din minivacanța de 1 Mai aduc fenomene meteo neplăcute: ploi însemnate, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.
inflorit

În intervalul 29 aprilie, ora 10 – 30 aprilie, ora 18, vom avea perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.
Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia.
Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.
Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în după-amiaza zilei de vineri, 28 aprilie, precum și în noaptea de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) în regiunile din jumătatea de vest a țării, dar pe spații mai restrânse.
Vreme frumoasă la mare
La mare vremea va fi în general frumoasă şi normală termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua.
Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 16 grade. Noaptea şi dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 10 şi 12 grade.
In weekend vremea va fi în general frumoasă şi normală termic. Maximele se vor încadra între 13 şi 16 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 11 şi 13 grade.
 

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …