Friday , May 14 2021

Alertă meteo: ploi, ninsori și viscol în perioada următoare. Ce zone sunt afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vremea rea: ploile, ninsorile și viscolul vor fi prezente în mai multe regiuni ale țării în zilele următoare.
zapada

Avertizarea ANM este valabilă în perioada 04 februarie, ora 02 – 05 februarie, ora 08.
În intervalul menţionat temporar vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă şi ninsoare, joi dimineaţa, 4 februarie, mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, apoi şi în restul teritoriului. La munte vor predomina ninsorile şi în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali se va depune un strat nou de zăpadă. Izolat se vor acumula cantităţi de precipitaţii care vor depăşi 15…20 l/mp.
Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 60…70 km/h şi va viscoli sau va spulbera zăpada, iar în restul teritoriului vitezele vor fi mai reduse (în general sub 50…55 km/h).
Vremea se va răci în toate regiunile, astfel încât vineri dimineaţa, 5 februarie, temperaturile vor deveni preponderent negative.
 

Vezi si

AUR a depășit USRPLUS în sondaje și a ajuns pe locul al treilea

In exclusivitate pentru Ziare.com, sociologul Vladimir Ionas, de la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a …