Thursday , November 30 2023

Alerta in Coreea de Sud.1300 de persoane in carantina si 700 de scoli inchise, de teama virusului respirator MERS

MERS

Sute de scoli din Coreea de Sud au fost inchise de teama raspandirii epidemiei virusului respirator MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) , care a ucis doua persoane si infectat alte 35 de persoane in Coreea de Sud.
Coreea de Sud este in stare de alerta si autoritatile au inchis portile a peste 700 de scoli, licee si gradinite din cauza ca localnicii se tem ca nu cumva sa se extinda raspandirea virusului respirator MERS, care a devenit cea mai mare epidemie respiratorie din Orientul Mijlociu din afara Arabiei Saudite, relateaza The Guardian.
Primul caz de acest virus a fost depistat pe 20 mai, cand un barbat de 68 de ani a fost diagnosticat cu virusul MERS dupa ce s-a intors dintr-o calatorie in Arabia Saudita.
Peste 1300 de persoane din Coreea de Sud, suspecte ca ar fi fost expuse virusului, au fost izolate si duse in carantina. In Seul, panica a pus stapanire pe oameni, dupa ce din ce in ce mai multi oameni au inceput sa iasa pe strada purtand masca de protectie.
Alerta s-a extins la nivel national si peste 7000 de turisti, majoritatea din Taiwan si China, si-au anulat planurile de calatorie in Coreea, conform informatiilor oferite Organizatia Coreeana pentru Turism (KTO).
“O astfel de actiune, de anulare in masa a calatoriilor, este neobisnuita. Multi dintre turisti au dat aceasta epidemie drept motivul pentru care si-au anulat vacantele” a spus un purtator de cuvant al Organizatiei Coreene pentru Turism.
Autoritatile locale si cei din staff-ul Presedintelui Park Geun-Hye au fost criticati pentru reactiile intarziate intr-o astfel de situatie de criza.
La nivel global, virusul MERS a infectat 1161 de persoane, dintre care 436 au murit. Peste 20 de tari au fost afectate, insa cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Arabia Saudita.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca se asteapta sa creasca numarul cazurilor in Coreea de Sud, insa sunt ingrijorati de faptul ca nu au gasit inca dovezi a modului in care se transmite in comunitate.
Din nefericire, virusului respirator MERS nu are tratament si nici nu exista vaccin si este considerat mai periculos decat decat virusul SARS (sindromul respirator acut sever), care in urma cu 12 ani a facut multe victime in Asia.
stirileprotv.ro

Vezi si

Senatul i-a ridicat imunitatea parlamentară fostului premier Florin Cîțu

Plenul Senatului a decis miercuri să-i ridice imunitatea fostului premier Florin Cîțu, actual senator PNL, …