Wednesday , October 5 2022

Alegerile primare republicane din SUA: Donald Trump, invins in Wyoming si Washington

trump

Miliardarul Donald Trump a pierdut sambata alegerile primare republicane in statul Wyoming si in capitala Washington, insa ramane in pozitie de frunte fiind cotat cu anse foarte mari de a castiga investitura pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, scrie AFP.
Senatorul de Texas Ted Cruz a castigat cu usurinta (circa 66%) adunarile populare (caucus) republicane desfasurate sambata in statul american Wyoming, Donald Trump (7,2%) clasandu-se pe pozitia a treia dupa senatorul de Florida Marco Rubio (19,5%).
Ted Cruz a obtinut noua dintre cei 12 delegati care erau de cucerit in acest stat din vestul SUA.
In capitala federala, microcosmos politic mai favorabil democratilor decat republicanilor in alegerile nationale, Rubio a obtinut 37,3% din voturi, in fata guvernatorului din Ohio John Kasich (35,5%) si a lui Donald Trump (13,8%).
Aceasta victorie obtinuta de Marco Rubio ii confera 10 din cei 19 delegati aflati in joc la Washington, fata de 9 pentru Kasich, Trumo ramanand cu mainile goale dupa recentele intalniri de campanie marcate de episoade violente.
Cu toate acestea, Donald Trump pastreaza un avans confortabil in numar de delegati in cursa la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.
Cinci state mari (Florida, Illinois, Missouri, Ohio, Carolina de Nord) voteaza marti pentru primare, o zi considerata a doua “super marti” din cauza mizei sale importante.
HotNews

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …