Thursday , June 13 2024

Alegeri pe caniculă. Ce zone din țară vor fi cel mai afectate în week-end

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă, valabilă de duminică dimineața până luni dimineața, pentru zonele de câmpie și podiș ale Munteniei și local în Oltenia. În aceste regiuni, se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, de 35-36 de grade C.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, temperaturile vor fi ridicate în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Transilvaniei, cu maxime între 30 de grade în centrul țării și 36 de grade în sud. În aceste zone, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Meteorologii anunță că valul de căldură va continua și săptămâna viitoare. Alina Șerban, meteorolog ANM, a declarat la Digi 24 că „temperaturile vor fi din ce în ce mai ridicate, începând de azi, când vom avea la amiază izolat valori de 35 de grade. Sâmbătă vor fi din ce în ce mai multe astfel de valori și vor apărea chiar și temperaturi de 36 de grade. De duminică până marți, vom avea temperaturi care vor depăși pragul caniculei în sud, sud-est, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei.”

Vezi si

Clopotele tuturor bisericilor vor fi trase azi în semn de veșnică pomenire a eroilor români, la praznicul Înălțării Domnului

Clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase, joi, la ora 12,00, în semn de veșnică pomenire, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *