Saturday , September 24 2022

ALEGERI PARLAMENTARE în GRECIA: Syriza face COALIŢIE cu Grecii Independenţi

tsipras

Partidul radical de stânga Syriza, care a câştigat alegerile parlamentare de duminică din Grecia, ar urma să formeze Guvernul împreună cu formaţiunea de dreapta Grecii Indepenendeţi.
Syriza şi Grecii Independenţi se îndreaptă spre un acord pentru a forma Guvernul. Partidul anti-austeritate Syriza a format o alianţă cu un partid mic de dreapta, Grecii Independenţi. Astfel, Syriza va avea majoritatea în Parlament.
Cele două formaţiuni au început deja discuţiile pentru formarea unui guvern.”Vom acorda un vot de încredere noului premier Alexis Tsipras”, a afirmat Panos Kammenos, la încheierea unei întâlniri la sediul Syriza cu liderul partidului, care a obţinut 149 de mandate din totalul de 300 ale Parlamentului, având nevoie doar de două pentru a deţine majoritatea absolută.
Acesta este prima victorie detaşată în Europa a unui partid care se opune măsurilor de austeritate, în condiţiile în care continentul se confruntă în continuare cu o rată mare a şomajului şi cu o creştere economică scăzută.
După numărarea a 99,9% dintre voturile exprimate, Syriza a obținut 36% din sufragii și ar urma să dețină 149 (cu două mai puține decât majoritatea absolută) din cele 300 de locuri în parlamentul de la Atena, în timp ce Grecii Independenți (care au obținut 4% din voturi) vor avea 13 mandate parlamentare.
Partidul Noua Democrație, al premierului în exercițiu Antonis Samaras, a obținut 27,8% din voturi, iar pe poziția a treia s-a plasat formațiunea naționalistă Zori Aurii, cu 6,28% din sufragii.
 

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …