Wednesday , May 29 2024

Alegeri locale. Ludovic Orban: Cea mai probabilă dată va fi 28 iunie

Ludovic Orban a convocat marti o întâlnire cu reprezentanţii partidelor parlamentare în vederea elaborării hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020.

Orban a spus, în cadrul ședinței de guvern din această seară, că PSD a refuzat să se prezinte la consultările de la Palatul Victoria și că acest lucru arată că nu este un partid democratic.

De asemenea, Orban a mai spus că s-a convenit ca alegerile locale să aibă loc pe data de 28 iunie.

”PSD a arătat că nu este un partid democratic, nu a fost prezent. Cu celelalte formațiuni politice, în urma analizei, a rezultat ca cea mai probabilă dată cea din 28 iunie. Noi aveam data de 14 iunie, dar am luat în calcul mai multe informații, cum ar fi creșterea temperaturilor, pentru coronavirus, ca să avem un impact minim asupra campaniei, am ținut cont de examenul de capacitate, de bacalaureat. Data de 14 și data de 21 ar fi pus probleme pentru că ar fi redus timpul de pregătire pentru examene. Nu va exista o interferență între procesul electoral și procesul de organizare a acestor examene.”, a declarat Ludovic Orban.

Vezi si

13 persoane reținute pentru trafic cu Ozempic, medicamentul pentru diabet folosit pentru slăbit

Treisprezece persoane au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti într-un dosar care vizează …