Wednesday , June 7 2023

Alegeri Italia: Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi castiga alegerile locale

renzi

Partidul Democrat al premierului italian Matteo Renzi va ramane principala forta politica din tara in urma alegerilor locale care au avut loc duminica, arata sondajele efectuate la iesirea de la urne, relateaza Euronews, in pagina electronica.
Partidul premierului conduce in patru regiuni, iar votul ramane strans in alte doua, Liguria si Campania. Partidul antiimigratie Liga Nordului pare sa controleze regiunea Veneto.
Rata de participare a scazut cu zece puncte fata de alegerile din 2010, fiind de 52 la suta.
Analistii sustin ca premierul in varsta de 40 de ani are nevoie de rezultate convingatoare pentru sustinerea reformelor privind munca, educatia si cele constitutionale care au intampinat rezistenta din partea sindicatelor. Cu toate acestea, Renzi a insistat ca votul regional nu are impact direct asupra Guvernului sau.
Peste 20 de milioane de italieni au fost chemati la urne, duminica, pentru a alege guvernatorii a sapte dintre cele 20 de regiuni si primarii a peste 1.000 de localitati, in cadrul unor alegeri locale considerate un test important atat pentru premierul Matteo Renzi, cat si pentru partidul Forza Italia al lui Silvio Berlusconi.
Acesta este primul scrutin – intr-o Italie care revine incet din recesiune – dupa ce Partidul Democrat (centru-stanga) al lui Renzi a obtinut victoria in alegerile europene de anul trecut.

Vezi si

Încolțit de proteste, Guvernul crește din această lună salariile polițiștilor, militarilor și angajaților din Sănătate la nivelul maxim pentru 2022 

Salariile de bază ale statisticienilor şi registratorilor medicali, infirmierelor şi brancardierilor, precum şi ale altor …