Alegeri Chișinău: Ion Ceban și Andrei Năstase au intrat în turul doi

reportersite
21 octombrie 2019, 9:12

Ion Ceban (PSRM, partidul președintelui socialist pro-rus) și Andrei Năstase (Blocul ACUM, pro-european) merg în turul doi al alegerilor pentru Primăria capitalei R. Moldova, Chișinău, conform rezultatelor preliminare, dupa numararea voturilor din 267 de sectii din totalul de 307, transmite agora.md.

Astfel, Ion Ceban a câștigat 42.65% din numărul total de voturi, în timp ce Andrei Năstase a obținut 30,34 la sută din sufragii. Pe locul al treilea s-a situat liberalul Dorin Chritoacă, fost primar, cu 9.17%.

17 candidati si-au disputat Primaria Chisinau in primul tur de scrutin. Dintre ei, candidatul PUN, Octavian Țîcu, a obtinut 4.75%, cel al Partidului Șor, Valeri Klimenco, are 3.13%, Victor Chironda de la Mișcarea Forța Nouă – 2,79%, candidatul PDM Vladimir Cebotari 2,22% și Ivan Diacov (formațiunea Partidul Nostru) 1%.

De remarcat ca prezenta la vot a fost foarte slaba, in jur de 36%.

Renato Usatii a castigat din primul tur Primaria orasului Balti.

Este a doua victorie categorică înregistrată de Renato Usatîi în cursa pentru funcția de primar de Bălți. La scrutinul din 14 iunie 2015, acesta a câștigat detașat, cu 72,46% din voturi. Usatîi, însă, nu și-a dus mandatul până la capăt. A demisionat la 13 februarie 2018, după o perioadă mai lungă de „exil” la Moscova.
Numele lui a fost legat de mai multe crime și scandaluri, dar și de atacul asupra băncii moldovenești „Universalbank”.

sursa foto: telegraph.md