Thursday , December 8 2022

ALDE şi UNPR primesc posturi de vicepreşedinţi de Consilii Judeţene de la PSD pentru realizarea majorităţii

Liderii PSD, ALDE şi UNPR au discutat luni după-amiază, la sediul PSD, despre viitoarele majorităţi în administraţiile locale. În urma negocierilor s-a stabilit că ALDE şi UNPR vor primi funcţii de vicepreşedinţi de Consilii Judeţene şi cele două poziţii de viceprimari generali ai Capitalei.
tariceanu-dragnea

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, a anunţat la ieşirea de la negocieri că formaţiunea sa va merge alături de PSD în toate Consiliile Judeţene din ţară.
“Suntem în măsură ca, în momentul de faţă, în 27 de judeţe să formăm împreună majorităţile în consiliile judeţene. Sunt de fapt 14 judeţe în care PSD are singur majoritatea, dar ne-am înţeles să intrăm în această majoritate lărgită, sunt 11 judeţe unde PSD cu noi va face majoritate şi câteva judeţe unde stăm să vedem cum putem să alcătuim majorităţile pentru că ne mai trebuie consilier în afară de cele două formaţiuni – PSD şi ALDE”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.
La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că formaţiunea lui Tăriceanu va primi câte un post de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean în toate judeţele în care va merge alături de PSD, chiar şi acolo unde social-democraţii au majoritatea fără ALDE.
“În toate judeţele unde PSD-ul are majoritate singur, ALDE va primi un post de vicepreşedinte, chiar dacă noi facem majoritate singuri şi, bineînţeles, şi în judeţele unde facem împreună. Asta înseamnă colaborare şi constituirea unei majorităţi. (…) Până la urmă o înţelegere e bazată pe caracterul celor care o fac”, a susţinut Liviu Dragnea.
Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat şi el la ieşirea de la negocierile cu PSD şi ALDE că formaţiunea pe care o conduce va primi unul dintre cei doi viceprimari generali.
“Suntem deschişi pentru a găsi toate formele pentru a ne optimiza acest rezultat. La Capitală este stabilită deja posiblitatea de a avea viceprimarul general – unul din cei doi (…) Suntem foarte încântaţi de această colaborare. Tocmai de aceea continuăm în spiritul alianţei de centru stânga înfiinţată în urmă cu câţiva ani”, a anunţat Steriu.
În 14 judeţe PSD are singur majoritatea necesară impunerii preşedintelui de CJ: Argeş, Bistriţa, Buzău, Botoşani, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.
În alte 11 judeţe în care PSD şi UNPR au candidat pe liste comune vor fi făcute alianţe cu ALDE pentru a forma majorităţi în Consiliile Judeţene. Acestea sunt: Bacău, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Gorj, Iaşi, Prahova, Neamţ, Tulcea şi Vâlcea.
 

Vezi si

Cancelarul Austriei împinge aderarea României și Bulgariei la Schengen la primăvară

Într-o conferință de presă comună, desfășurată miercuri la Viena cu președintele PPE, Manfred Weber, cancelarul …