Sunday , June 26 2022

ALDE retrage sprijinul politic Guvernul Grindeanu. Mai multi ministri refuza sa demisioneze

Social-democratii decid soarta propriului Guvern, dupa ce tot mai multi lideri, in frunte cu Liviu Dragnea, s-au aratat nemultumiti de performantele Executivului condus de colegul lor Sorin Grindeanu.
grindeanu

Sedinta Comitetului Executiv National al PSD a inceput putin dupa ora 16:00 la Palatul Parlamentului, si principala tema de pe agenda e daca PSD retrage sprijinul politic pentru Guvernul Grindeanu.
La sosirea la sedinta, premierul nu a facut declaratii, in timp ce presedintele PSD a spus ca nu i-a cerut si nici nu ii va cere demisia cuiva, dar ca “nici asa nu se poate continua”, subliniind ca in CEx va fi analizat raportul de evaluare a guvernarii.
Ulterior, au aparut informatii pe surse ca aproape toti ministrii si-au pregatit demisiile, cu cateva exceptii, printre care Gabriel Les (Aparare), Tudorel Toader (Justitie) si Augustin Jianu (Comunicatii). Evaluarea ministrilor a fost prezentata de Darius Valcov, fost senator PSD si fost primar PDL al Slatinei, trimis in judecata in doua dosare de coruptie.
Grindeanu a anuntat, miercuri dimineata, ca Dragnea personal nu i-a cerut direct demisia si ca nici nu are de gand sa si-o dea.
Intre timp, ALDE a anuntat ca ii retrage sprijinul prim-ministrului.
“Trebuie sa vedem care este solutia iesirii din criza. (…) Suntem intr-o situatie premergatoare demisiei primului ministru”, a spus liderul ALDE.
“Noi am votat astazi pentru retragerea sprijinului politic premierului Grindeanu. Colegii nostri care fac parte din Cabinet au demisiile scrise la purtator, dar mi le-au inaintat mie.
As putea anticipa ce se va intampla in PSD, dar trebuie sa asteptam decizia lor. Premierul Grindeanu va trebui sa-si spuna parerea”, a adaugat Tariceanu.

Vezi si

David Popovici, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Klaus Iohannis îl decorează pe înotătorul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului …