Friday , February 3 2023

ALARMA LA BAZA ROMÂNEASCĂ din Kandahar, unde se află VICTOR PONTA. Premierul si ministrii de Interne si al Apararii, adapostiti in buncar

kandahar

Militarii au declanşat alarma de raid aerian cu rachete la baza din Kandahar, unde premierul Victor Ponta este prezent pentru începerea procedurilor de retragere a trupelor româneşti, şeful Guvernului şi miniştrii fiind adăpostiţi rapid într-un buncăr.
Premierul Victor Ponta a declarat după acest eveniment “Nu a fost nimic special. Singurul lucru este că nu am stat mai mult de vorbă la masă. A dat culoare momentului”.
Şeful Guvernului a fost dus cu o maşină blindată în zona adăpostită imediat după ce în baza militară s-a dat alarma.
La scurt timp după ce a ajuns în Afganistan şi înainte de a începe ceremonia de retragere a trupelor, Ponta a fost instruit, de altfel, preventiv, de către militari asupra procedurilor de adăpostire în caz de urgenţă.
În buncăr au fost duşi rapid şi miniştrii români de Apărare şi Interne, potrivit celor prezenţi în tabăra militară.
Alarma a fost ridicată, parţial, după aproximativ 20 de minute, iar oficialii români au fost scoşi din buncăr.
Până acum, din considerente de securitate, oficialii români au preferat, de cele mai multe ori, să-şi anunţe vizitele în taberele militare din Afganistan după plecarea din zonă. Prezenţa premierului şi a celor doi miniştri, precum şi discursurile acestora cu ocazia retragerii trupelor româneşti au fost relatate mediatic în direct, conform deciziei de organizare a evenimentului.
 
 

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …