Tuesday , December 6 2022

Al doilea suspect în cazul atentatelor, Jokar Ţarnaev, a fost CAPTURAT

tarnaev
Imagine de la momentul capturarii lui Jokar Ţarnaev
Poliţia din Boston a făcut următorul anunţ: “Capturat. Căutările s-au încheiat. Teroarea a luat sfârşit. Dreptatea a prevalat. Suspectul este în detenţie”.
Fratele acestuia, Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis vineri dimineaţă într-o operaţiune a poliţiei.
Conform unor surse citate de presa americană, suspectul capturat este în stare gravă.
Potrivit CNN, Ţarnaev a fost înconjurat, vineri, de forţele de ordine în timp ce se ascundea într-o barcă din curtea unei case din Watertown, o suburbie a Bostonului.
Poliţiştii au fost alertaţi privind localizarea acestuia de către un bărbat care ieşise pe stradă după ce autorităţile ridicaseră ordinul ca locuitorii să nu îşi părăsească domiciliul. Acesta a observat sânge pe o barcă din curtea casei, după care a ridicat prelata şi a văzut un bărbat plin de sânge.
Autorităţile au declarat că Ţarnaev a refuzat iniţial să se predea. “Am folosit un robot ca să tragem prelata de pe barcă”, a spus David Procopio, de la Poliţia din Massachussets. “Era slăbit din cauza pierderii de sânge – cel mai probabil rănit cu o seară în urmă.”
FBI şi CIA îl vor interoga pe suspectul atentatelor din Boston, capturat vineri, fără să-i citească drepturile fundamentale, făcând o excepţie de la normele de justiţie americane, informează sâmbătă EFE.
casa cu barca
Tarnaev a fost gasit intr-o barca din curtea acestei case
Surse ale Ministerului de Justiţie din SUA au informat mass-media că deocamdată nu îl vor informa pe Djohar Ţarnaev, tânărul de 19 ani arestat vineri, despre drepturile sale şi nici despre dreptul de a vorbi cu poliţia în prezenţa unui avocat.
Suspectul va fi interogat de ‘un grup de înalt nivel’ format din membri ai FBI şi CIA însărcinaţi cu cazurile de terorism, potrivit unor declaraţii acordate de un funcţionar american ziarului Politico.
Excepţia privind ‘securitatea publică’ permite agenţilor de securitate ‘să iniţieze un interogatoriu limitat şi centrat asupra unui obiectiv fără aviz prealabil şi permite guvernului să utilizeze declaraţia ca probă directă într-o investigaţie’, se arată pe pagina web a Biroului Federal de Investigaţii (FBI).

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …