Friday , September 30 2022

Al doilea fum negru pe cosul Capelei Sixtine

O nouă zi de vot în Cetatea Sfântă: Fum negru a ieşit din nou, miercuri, pe coşul Capelei Sixtine, ceea ce înseamnă că votul cardinalilor reuniţi în Conclav nu a dus la alegerea unui papă.
Fumul negru a ieşit din nou după sesiunile de vot din cursul dimineţii de miercuri. Este semnalul că încă nu a fost ales succesorul lui Benedict al XVI-lea, după cele două scrutine efectuate miercuri dimineaţă.
Un papă american ar fi “la fel de competent” ca un papă polonez, italian sau guatemalez, a declarat preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.
“Nu ştiu dacă aţi observat, dar Conferinţa episcopilor catolici americani nu pare să primească ordine de la mine”, a adăugat liderul american într-un interviu realizat de ABC News.
Scrutinul de miercuri este hotărâtor pentru a confirma forţele din ecuaţie. Sub un ocean de umbrele, mulţimea numeroasă şi-a exprimat dezamăgirea.
“Încă sperăm. Dumnezeu este acolo”, a declarat peruana Hermana Consuelo.
“Este normal ca fumul să fie negru, este prea devreme. Începând cu al patrulea scrutin va fi totul clar”, apreciază Pasquale Lamanna din Roma, potrivit Mediafax.
Cardinalul de New York, Timothy Dolan, a pariat pe un rezultat rapid, “până joi seara”, înainte de a fi depus, la fel ca ceilalţi 114 electori, jurământul de tăcere.

Vezi si

Recomandările Sinodului BOR pentru spovedanie: Evitarea glumelor inadecvate și a gesturilor indecente

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a adoptat în ședința de joi o serie …