Tuesday , February 27 2024

Încă un angajat al terasei din Vama Veche închisă după un caz de coronavirus a fost confirmat cu Covid-19

Un alt angajat al terasei din Vama Veche care a fost închisă temporar după apariţia unui caz de coronavirus a fost confirmat cu Covid-19, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa.

Directoarea DSPJ, Cristina Schipor, a confirmat duminică că a apărut un nou caz de Covid-19 în rândul angajaţilor terasei din Vama Veche care a fost închisă sâmbătă după confirmarea unui caz de coronavirus. Primul caz a fost al unei barmaniţe de la terasa respectivă, confirmată sâmbătă cu Covid-19.

Apoi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ai Direcţiei Sanitar- Veterinară şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au făcut o acţiune de verificare la terasa respectivă, la finalizarea căreia autorităţile au decis închiderea localului până la finalizarea anchetei epidemiologice.

De asemenea, angajaţii terasei din Vamă au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile, aşa cum prevede procedura în astfel de cazuri, a mai precizat directoarea DSPJ Constanţa.

Prefectura Constanţa a anunţat, duminică, faptul că de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului au fost confirmate 367 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 19 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 315 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi (din judeţele Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa). În acest moment, sunt 92 de persoane internate, dintre care 78 din judeţul Constanţa şi 14 din Tulcea şi Ialomiţa.

Totodată, în centrele de carantinare din judeţul Constanţa se află, în acest moment, 41 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul judeţului sunt 2.249 de persoane în izolare la domiciliu.

HotNews

Vezi si

Românii își vor putea înmatricula și radia mașinile online

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, un proiect de lege care prevede crearea unei aplicații prin …