Tuesday , January 25 2022

Al cincilea caz de infectare cu coronavirus în Ministerul Sănătății

Un nou caz de infectare cu coronavirus a fost depistat în Ministerul Sănătății, fiind a cincea persoană diagnosticată în ultimele zece zile. Este vorba de un angajat care lucrează în alt departament decât cel în care săptămâna trecută au fost raportate patru cazuri.

„În cadrul Ministerului Sănătății a fost confirmat un nou caz de infecție cu noul coronavirus. Angajatul MS este simptomatic și se află, în prezent, într-o unitate sanitară de specialitate. Ministerul Sănătății a anunțat Direcția de Sănătate Publică București care va demara o anchetă epidemiologică, conform normelor în vigoare. În cursul zilei de mâine va fi efectuată o noua procedură de dezinfecție/nebulizare a spațiilor de lucru din cadrul ministerului”, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a precizat că acest caz nu are legătură cu celelalte patru depistate săptămâna trecută, fiind un angajat din alt departament.

În privința primului focar, au fost testați o sută de contacți și toate testele au fost negative, potrivit surse citate.

Vezi si

Transparency International: România, printre cele mai corupte trei țări din UE

România rămâne în rândul celor trei cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, alături de …