Wednesday , October 4 2023

Aglomerație în vămi, la intrarea în țară. Turiștii se întorc din vacanța de Rusalii

Peste 300.000 de persoane și circa 80.000 de mașini au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la frontierele României. Cifrele ar putea crește în următoarele ore, avertizează polițiștii de frontieră, având în vedere că luni e ultima zi din minivacanța de Rusalii.

Duminică, prin punctele de frontieră din România au efectuat formalitățile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, 313.000 de persoane, cetățeni români și străini. De asemenea, au fost înregistrate peste 80.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri. Pe sensul de intrare în România, au fost 181.154 de persoane, dintre care 10.099 de cetăţeni ucraineni.

Polițiștii se așteaptă la o creștere a numărului de persoane și mașini care încearcă să treacă frontierele în următoarele ore. “Ca urmare a faptului ca minivacanţa de Rusalii se încheie, iar cetăţenii români care s-au aflat în afara graniţelor ţării se întorc acasă, este preconizată o creştere a valorilor de trafic pe sensul de intrare, în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului”, a anunțat Poliția de Frontieră. Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria „pentru dispunerea unor măsuri comune astfel incât formalitățile de control să se deruleze cu operativitate”.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă șoferilor utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei. La granița cu Ungaria sunt 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt 11 puncte.

Vezi si

 Cel puţin 21 de morţi și 20 de răniți după ce un autocar cu turiști a căzut de pe un pod și a luat foc, lângă Veneția (VIDEO)

Cel puţin 21 de persoane au murit şi alte aproximativ 20 au fost rănite marţi …