Wednesday , January 19 2022

UPDATE: Afiș scandalos în limba română într-un magazin Tesco din Londra. Ambasada României cere înlăturarea afișului

Cunoscutul lanţ de hypermarketuri Tesco din Marea Britanie a afişat la unul dintre standuri un mesaj revoltător în limba română, adresat hoților.

„Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penali. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, scria pe afişul care i-a revoltat pe toţi conoaţionalii noştri cinstiţi din Londra.

secretarasite UPDATE: Ambasada României în Marea Britanie a cerut conducerii companiei Tesco, dar și autorităților locale din centrale să elimine afișele din magazine care conținea un avertisment în limba română pentru hoții din magazine, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

”MAE dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunității române din Marea Britanie, bine integrată și care aduce o contribuție reală la dezvoltarea societății și economiei britanice. În scrisoarea adresată conducerii companiei și poliției locale, reprezentanții ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum și clarificarea circumstanțelor și a motivelor care au stat la baza utilizării acestora”, se arată în comunicatul MAE.

Printre cei revoltaţi de afişul jignitor se numără şi arhitecta Iolanda Costide, fost preşedinte al Asociaţiei Culturale a Românilor din Anglia. Românca a reacţionat vehement, trimițând o scrisoare de protest conducerii magazinului.
secretarasite„Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului. Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul româncei anunţat şi pe Facebook.

Vezi si

Zece asociaţii protestează faţă de hărţuirea unui jurnalist din Brăila de către DIICOT

Zece asociaţii şi organizaţii neguvernamentale au solicitat, miercuri, intervenţia ministrului Justiţiei, a procurorului general, a …

No comments

  1. Daca era scris in chineza, rusa, turca,… ar fi fost mai putini hoti romani in Londra.

  2. ce e asa scandalos .?au furat romani

  3. totul se trage din cauza tiganilor romani , care fura in toata Europa. Iar niste oameni ca Pipidi , Ad, Nastase le-au mai spus si romi desi asa se confunda cu Rom ania. Koterct e scris mesajul in lb.romana .