Thursday , September 29 2022

Aerul polar vine cu temperaturi scăzute

Aerul rece polar continuă să se îndrepte spre zona ţării noastre. Prin urmare, deşi ploile sunt tot mai puţine şi slabe, iar cerul se mai limpezeşte de nori, temperaturile  rămân cu aproximativ 5 grade mai coborâte decât în mod normal la început de octombrie. Maximele nu mai trec de 20 de grade nici măcar în sud şi în Lunca Dunării.
Vineri continuă procesul de răcire început joi. Bruma va fi fenomenul cu care vor începe ziua depresiunile şi zonele subcarpatice, iar ceaţa nu va rata vestul ţării în primele ore ale zilei. Ploile însă nu sunt decât pe arii restrânse, mai mult prin nord şi centru. Maximele rămân modeste, cum spuneam, aşa că vineri la amiază vor fi între 11 şi cel mult 20 de grade, valoare aşteptată şi în Bucureşti, unde norii încep să se mai subţieze.
Moldova are parte de un regim termic mai sever în nord. La Suceava maxima zilei nu depăşeşte 11 grade, în timp ce la Iaşi şi Bacău sunt 15, respectiv 14 grade, cu nori şi ploi slabe. Mai însorit este sudul regiunii, unde şi temperaturile prognozate de meteorologi sunt mai ridicate. 17 grade se înregistrează la Focşani şi 18 la Galaţi.
Sâmbătă avem nevoie tot de haine mai groase, pentru că este la fel de frig. Cerul este mai mult noros şi plouă slab, local în zona de munte şi pe arii restrânse în rest. Pe crestele înalte, trecător, sunt şi lapoviţe sau ninsoare, iar vântul nu suflă cu putere. Maximele pornesc de la 11-13 grade în nordul extrem al Moldovei, în timp ce în sud termometrele indică cel mult 20 de grade la Alexandria şi Giurgiu.
Şi la Bucureşti sâmbătă este o zi răcoroasă, cerul este noros, dar condiţiile de ploaie sunt reduse şi vântul abia adie. Termometrele mai pierd un grad faţă de ziua precedentă, numai 17, cel mult 18 sunt anunţate după-amiază.
Duminică este tot răcoare, ba chiar frig pentru această dată în estul, centrul şi sudul ţării, unde tabloul tomnatic este completat şi de ploi slabe pe arii restrânse.
La munte, la peste 1.600 m, din nou sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă slab, iar din cand în când, moderat. Temperaturile maxime pornesc de la 11-13 grade, în nordul Moldovei şi în depresiuni, şi ajung până la 19 grade la Giurgiu, informeaza realitatea.net.

Vezi si

Ministrul Mediului susține intervenția Guvernului pe piața lemnului: “Piața liberă poate duce prețul la 800 lei/mc”

Piața liberă poate să ducă prețul lemnului inclusiv la 800 de lei pe metru cub …