Friday , May 24 2024

Adriean Videanu ar putea să plece din Guvern şi să devină de facto şeful PDL

Adriean Videanu
Publicaţia menţionează că premierul Emil Boc caută soluţii pentru o remaniere guvernamentală care să împace şi partidul, şi Cotrocenii
Ziarul notează şeful statului le-a cerut premierului şi celor care au participat la întâlnirea de marţi de la Cotroceni să nu “transpire” nimic către presă.
“La nivelul membrilor BPN, aseară (marţi, n.r.) se ştia doar că Băsescu şi-a exprimat preferinţa pentru o remaniere mai extinsă, că nu le-a impus nimic, dar că va participa la reuniunea de azi (miercuri, n.r.) cu parlamentarii în funcţie de decizia pe care o va lua la partid”, se arată în materialul publicat de “Gândul”.
“Pe lângă numele deja vehiculate pentru remaniere – Mihail Şeitan de la Muncă, Gabriel Sandu de la Comunicaţii şi Mihai Dumitru de la Agricultură -, era încă în discuţie rămânerea la Finanţe a lui Sebastian Vlădescu. Susţinut puternic de Băsescu, Vlădescu este de-a dreptul urât de parlamentari, în primul rând pentru refuzul acestuia de a pune oameni de partid la Finanţele locale şi la Vămi. Apoi, era în discuţie şi plecarea unuia dintre “greii” Adriean Videanu sau Radu Berceanu, văzută de Băsescu drept un semnal că partidul vrea să scape de oamenii cu problemele de imagine sau criticabili şi că vrea să reînnoiască garnitura guvernamentală. Surse din PDL spun că Adriean Videanu ar putea să plece din guvern şi, drept compensaţie, să devină efectiv numărul al doilea în partid. Astfel, Boc ar urma să fie preşedinte doar cu numele al PDL şi să se ocupe de guvern, Videanu urmând să fie de facto şeful partidului. Premierul Emil Boc este aşteptat să ia o decizie abia mâine după amiază, înaintea reuniunii BPN – Guvern – grupuri parlamentare”, mai notează publicaţia.

Vezi si

Următoarele 4 săptămâni vor fi calde, dar cu puține precipitații

Următoarele 4 săptămâni se anunță a fi mai calde decât normalul perioadei, dar cu un …