Friday , March 1 2024

Adriean Videanu a fost eliberat și pus sub control judiciar

ADRIEAN VIDEANU - RETINERE - DNA

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost eliberat de judecători și plasat sub control judiciar.
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost eliberat de judecători, joi noaptea, și va fi cercetat sub control judiciar.
Adriean Videanu se va prezenta în cursul zilei de vineri la secția de Poliție la care este arondat și aici i se va stabili programul pe care trebuie să-l respecte în continuare.
Videanu are interdicție de ieșire din țară. În dosarul disjuns din cel al despăgubirilor ilegale în cazul Bica, Adriean Videanu este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu.
Judecătorii au decis ca Dorin Cocoș, Alin Cocoş și Alina Bica să rămână în arest. Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica.
Videanu, Alin Cocoş şi Mihăilescu au fost încarceraţi sâmbătă, când s-a dat prima decizie de arestare în cazul lor, în timp ce Dorin Cocoş şi Alina Bica erau deja în arest în alte două dosare – dosarul Microsoft şi respectiv cel al despăgubirii ilegale pentru un teren supraevaluat.
În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.
În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.
Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce Alina Bica, in februarie 2014, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta un dosar al lui Videanu.
Astfel, arata procurorii, Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea in circuitul economic a celor 80 de actiuni, creand posibilitatea instrainarii lor catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a si intamplat.
In acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat pentru ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar prin interventiile sale in sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale.
realitatea.net
 

Vezi si

Bunicuța traficantă de droguri la 87 de ani. Pungi pline cu cocaină și canabis găsite în casa ei din Ialomița

Poliţiştii şi procurorii au destructurat un grup infracţional specializat în traficul de droguri, care era …