Friday , August 19 2022

Adrian Păunescu, în stare extrem de gravă. Medicii, depasiti de situaţie

Adrian Păunescu se află în stare “extrem de gravă”, potrivit medicilor Spitalului Floreasca din Bucureşti, poetul mai suferind stopuri cardiace. Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a spus într-o declaraţie de presă de joi, la ora 17.00, că starea poetului este “extrem de gravă”, “mai având nişte stopuri”, situaţia lui depăşind resursele terapeutice ale unităţii.
“Nu ştiu cum mai putem face faţă în continuare situaţiei”, a afirmat Brădişteanu.
Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, informa joi dimineaţa că Adrian Păunescu a trecut cu bine noaptea, starea lui fiind atunci staţionară, iar pacientul era în continuare conectat la aparate pentru susţinerea funcţiilor cardiace şi respiratorii.
Medicul adaug\ că poetul primeşte transfuzii de sânge.
Poetul este internat din 26 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, având probleme cardiace, renale şi hepatice.
Starea acestuia s-a agravat în noaptea de marţi spre miercuri, poetul fiind resuscitat, după ce inima i s-a oprit.
Inima lui Adrian Păunescu a repornit, fiind susţinută şi de aparate prin care este drenat sângele, starea pacientului fiind în continuare gravă, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Şerban Brădiştenau, şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Floreasca, unde este internat poetul.
Medicul a explicat că inima a început să bată, în urma manevrelor de resuscitare şi că este asistată de aparate prin care se drenează sângele venos şi, respectiv, se reintroduce sângele arterial.
Brădişeanu a arătat că manevrele de resuscitare a lui Păunescu au fost “laborioase” şi că starea pacientului este în continuare gravă, prognosticul fiind rezervat.

Vezi si

Rusia ar putea pregăti o provocare la centrala de la Zaporojie. Ocupanții ruși și-au luat brusc o zi liberă

Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în …