Monday , December 4 2023

Adrian Paunescu este constient, se incearca stabilizarea sa, dar prognosticul este rezervat

Adrian P\unescu este con[tient, iar medicii încearc\ stabilizarea func]iilor afectate de bolile pacientului, în cazul c\ruia prognosticul este rezervat, a declarat, miercuri, {erban Br\di[teanu, [eful Clinicii de Chirurgie Cardiovascular\ a Spitalului Floreasca.
“Pacientul este con[tient, iar acum încerc\m stabilizarea func]iilor afectate de suferin]a pacientului. Nu putem estima evolu]ia ulterioar\, dar facem toate eforturile pentru reechilibrare”, a precizat Br\di[teanu.
Poetul Adrian P\unescu a ajuns la spital în stare foarte grav\, având insuficien]\ respiratorie [i alte insuficien]e de organe, prognosticul în cazul lui fiind rezervat, a spus medicul.
Surse medicale au declarat, miercuri diminea]\, pentru MEDIAFAX, c\ starea poetului, internat cu insuficien]\ renal\, hepatic\ [i cardiac\ [i cu edem pulmonar, s-a ameliorat u[or dup\ tratament.
Poetul Adrian P\unescu a fost internat mar]i, în stare grav\, la Sec]ia de terapie intensiv\ a Spitalului de Urgen]\ Floreasca, fiind diagnosticat cu insuficien]\ cardiac\, hepatic\ [i renal\.
Anterior, P\unescu a fost tratat la domiciliu, îns\ a fost convins s\ accepte internarea în spital.
Adrian P\unescu are 67 de ani.
Presa a scris, în aceast\ var\, c\ poetul sufer\ de o boal\ grav\ a ficatului, dup\ ce fostul senator PSD a vorbit despre aceasta într-un editorial publicat în “Jurnalul Na]ional”, f\r\ s\-[i fac\ public [i diagnosticul.
“M\ simt destul de r\u, dar sper c\ nu e definitiv\ sentin]a. Sunt [i semne de reg\sire, de mai bine, dar e greu s\ le reiei pe toate de la punctul lor bun. În acest moment, situa]ia e grav\”, declara P\unescu, la acea dat\, pentru “Adev\rul”.

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …