Saturday , December 3 2022

Adrian Paunescu este constient, se incearca stabilizarea sa, dar prognosticul este rezervat

Adrian P\unescu este con[tient, iar medicii încearc\ stabilizarea func]iilor afectate de bolile pacientului, în cazul c\ruia prognosticul este rezervat, a declarat, miercuri, {erban Br\di[teanu, [eful Clinicii de Chirurgie Cardiovascular\ a Spitalului Floreasca.
“Pacientul este con[tient, iar acum încerc\m stabilizarea func]iilor afectate de suferin]a pacientului. Nu putem estima evolu]ia ulterioar\, dar facem toate eforturile pentru reechilibrare”, a precizat Br\di[teanu.
Poetul Adrian P\unescu a ajuns la spital în stare foarte grav\, având insuficien]\ respiratorie [i alte insuficien]e de organe, prognosticul în cazul lui fiind rezervat, a spus medicul.
Surse medicale au declarat, miercuri diminea]\, pentru MEDIAFAX, c\ starea poetului, internat cu insuficien]\ renal\, hepatic\ [i cardiac\ [i cu edem pulmonar, s-a ameliorat u[or dup\ tratament.
Poetul Adrian P\unescu a fost internat mar]i, în stare grav\, la Sec]ia de terapie intensiv\ a Spitalului de Urgen]\ Floreasca, fiind diagnosticat cu insuficien]\ cardiac\, hepatic\ [i renal\.
Anterior, P\unescu a fost tratat la domiciliu, îns\ a fost convins s\ accepte internarea în spital.
Adrian P\unescu are 67 de ani.
Presa a scris, în aceast\ var\, c\ poetul sufer\ de o boal\ grav\ a ficatului, dup\ ce fostul senator PSD a vorbit despre aceasta într-un editorial publicat în “Jurnalul Na]ional”, f\r\ s\-[i fac\ public [i diagnosticul.
“M\ simt destul de r\u, dar sper c\ nu e definitiv\ sentin]a. Sunt [i semne de reg\sire, de mai bine, dar e greu s\ le reiei pe toate de la punctul lor bun. În acest moment, situa]ia e grav\”, declara P\unescu, la acea dat\, pentru “Adev\rul”.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …