Wednesday , October 4 2023

Adrian Nastase, vizitat in inchisoare de baroneasa Emma Nicholson

Europarlamentarul britanic Emma Nicholson l-a vizitat, duminică,  pe fostul premier la Penitenciarul Jilava. Ex-raportor al Uniunii Europene pentru România în perioada 2000-2004, Nicholson a obţinut în urmă cu câteva zile aprobarea de a-l vizita pe Năstase în penitenciar.
O apropiată a fostului premier, Emma Nicholson a ajuns, duminică, la Penitenciarul Jilava în jurul orei 11.00, chiar cu o maşină a familiei Năstase.
Emma Nicholson nu a făcut declaraţii jurnaliştilor, iar la plecarea de la penitenciar, aceasta ducea în mână mai multe cărţi. Vizita a durat aproximativ o oră.
Baroneasa a obţinut aprobarea de a-l vizita pe Năstase în urmă cu câteva zile.
Avocatul fostului premier, Lucian Bolcaş, a declarat că vizita baronesei Emma Nicholson la Penitenciarul Jilava reprezintă un lucru firesc pentru cei care l-au cunoscut şi apreciat, a declarat duminică
El a subliniat că Adrian Năstase, fost premier şi ministru de Externe, reprezintă o personalitate recunoscută atât în planul relaţiilor externe, dar şi prin ţinuta sa de universitar specialist în dreptul internaţional.
“Personal, nu cunosc nimic direct în legătură cu vizita Baronesei Emma Nicholson, dar mi se pare un lucru absolut firesc ca cercuri europene şi democratice să se intereseze de situaţia lui Adrian Năstase care a fost una dintre marile personalităţi europene în perioada post-revoluţionară. Este o personalitate atât pe planul relaţiilor externe pe care le-a realizat în favoarea României, cât şi prin ţinuta sa de universitar specialist în dreptul internaţional. Evident, o asemenea personalitate şi desfăşurarea procesului unei astfel de personalităţi, maniera în care acesta este ţinut în continuare în executarea unei pedepse demult executată impresionează oficialităţile europene care l-au cunoscut şi l-au apreciat”, a subliniat Lucian Bolcaş, pentru Agerpres.
Baroneasa Emma Nicholson a fost raportor al Parlamentului European pentru Romania intre 2000-2004, cand Nastase era premier.

Vezi si

MAE: Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneția 

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marți din Veneția, a anunțat …