Adrian Nastase, audiat la DIICOT in dosarul Petromidia

reportersite
11 mai 2016, 14:28

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a fost audiat la DIICOT, in dosarul privatizarii Petromidia, fiind chemat de procurori in calitate de martor.

adrian nastaseIn acest dosar a mai fost audiata si Rodica Stanoiu, fostul ministru de Justitie din Guvernul Nastase, relateaza televiziunile de stiri.

Audieri au avut loc si marti, dar si miercuri si sunt in continuare persoane care sosesc la sediul DIICOT pentru audieri.

Procurorii DIICOT au deschis un nou dosar Rompetrol si au pus sechestru, luni, pe instalatiile rafinariei Petromidia si pe benzinarii. In acest dosar, e vorba de un prejudiciu in valoare de 660 de milioane de euro.

Activitatea rafinariei Petromidia din Navodari nu va fi perturbata de acest sechestru, insa bunurile nu vor mai putea fi valorificate de companie.

De asemenea, Rompetrol poate contesta in instanta masura luata de DIICOT.

Noul dosar este disjuns din cel in care mai multe persoane au fost condamnate definitiv – printre care se numara fostul senator liberal Sorin Rosca Stanescu si fostul ministru Sorin Pantis – si in care a fost judecat si omul de afaceri Dinu Patriciu. In cazul acestuia, procesul penal s-a incheiat in urma decesului.

Ancheta dateaza de la inceputul anului 2006, iar masura sechestrului a fost impusa pentru a se recupera prejudiciul, deoarece in primul dosar nu s-a reusit acest lucru.