Friday , April 19 2024

Adrian Curaj, ministrul propus de Ciolos pentru Educatie

adrian Curaj

Adrian Curaj a fost propus de Dacian Ciolos ca ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.
A absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti, in anul 1983, obtinand diploma de inginer in Electronica si Telecomunicatii. In 1998, si-a sustinut doctoratul, la aceeasi Universitate, cu tema “Sisteme automate”. A absolvit un Master in Administrare a Afacerilor, la Institutul de Afaceri si Administratie Publica din Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea Washington din Seattle (2003) si, in acelasi an, a obtinut un certificat in Administrarea Afacerilor – Global Management Program, la Institutul de Afaceri si Administratie Publica din Bucuresti, in parteneriat cu Kennesaw State University. De asemenea, in 2007, a obtinut un certificat postuniversitar la Colegiul National de Aparare.
A fost vice-presedinte al Consiliului National de Etica in Cercetare (2007-2011) ; vice-presedinte al Consiliului National al Cercetarii Stiintifice in Invatamantul Superior (2008-2011) ; secretar de stat – presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (2009-2010) ; Consilier al prim-ministrului Calin Popescu-Tariceanu, pe domeniul IT, Stiinta si Inovare (2007-2008) ; director al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare (2000-2007; 2009).
Pe plan international, a fost membru al Board-ului EARMA – European Association of Research Managers and Administrators (2005-2006) ; membru al PAG-PEOPLE Advisory Group – European Commission (2007-2012) ; expert in Task Force – Fostering and Building Human Capital of the Regional Cooperation Council (din 2008) ; membru al BFUG – Bologna Followup Group (2010-2012) si Expert Bologna (din 2011) ; membru al RISE – Research, Innovation and Science Policy Experts High-Level Expert Group la Comisia Europeana, membru al EFFLA – European Forum for Forward Looking Activities (2012-2014) si membru al PEOPLE Advisory Group (2007-2012), la Comisia Europeana.
Profesor universitar la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti (din 1998) ; sef al Catedrei UNESCO pentru Politici in Stiinta si Inovare la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (din 2012) si director general al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetare, Dezvoltare si Inovare (din 2010).
Si-a inceput colaborarea cu Fundatia Universitara a Marii Negre in anul 2010, facand parte din Consiliul director.
Este coordonator sau expert/consultant in proiecte de cercetare/dezvoltare, finantate de Banca Mondiala, UNESCO, UNIDO, ETF (European Training Foundation) si Comisia Europeana pentru invatamant superior/educatie tertiara, politici in stiinta si inovare. A publicat numeroase articole stiintifice si carti.
Membru al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, membru al ARCOR – Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma, membru al Consiliului director al US Fulbright Commission in Romania, fiind reprezentantul Romaniei in Grupul de monitorizare al Procesului Bologna (Bologna Follow-Up Group).

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …