Sunday , September 25 2022

Admiterea la Universităţile de Medicină şi Farmacie din țară, în 26 iulie. Licenţele, în septembrie

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a decis că înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de licenţă vor avea loc pe platforme online, dar examenul va fi organizat tradițional, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

În timp ce înscrierea va fi online, examenul de admitere „se va face prin metoda tradiţională, în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu stricteţe a măsurilor de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”, a anunţat, joi, Univesitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Dacă exameul de admitere va avea loc în aceeaşi zi şi în acelaşi mod pentru toate universităţile de acest fel din ţară, modul în care studenţii vor da examenele pentru semestrul II rămâne la decizia fiecărei instituţii în parte, acestea putând fi online sau onsite.

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a propus „să se elimine bariera dintre ciclul clinic şi preclinic (la sfârşitul anului III de studiu) şi să se poată promova în anul următor cu maxim 15 credite restante (propunerea este valabilă doar pentru acest an universitar 2019-2020)”.

O decizie a fost luată şi în ceea ce priveşte examenul de licenţă.

„Acesta se va desfăşura online sau faţă în faţă, dacă situaţia epidemiologică o va permite în septembrie 2020″, a mai anunţat UMF Iaşi.

Iar pentru a-i ajuta pe studenţii în an terminal, termenul de depunere al lucrărilor de licenţă s-a prelungit până în data de 15 iulie.

„Se acordă posibilitatea redactării lucrării de licenţă de tip analiză sistematică pentru studenţii din anul VI de la Facultatea de Medicină şi Medicină Dentară sau anul V la Facultatea de Farmacie, care nu pot efectua lucrările experimentale/clinice din cauza măsurilor epidemiologice luate la nivelul spitalelor. În această situaţie, titlul lucrării de diplomă poate fi modificat”, se mai arată în comunicatul UMF Iaşi semnat de toţi rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţară. (Mediafax)

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …