Thursday , February 9 2023

Adina Valean a trecut de Comisia de specialitate din Parlamentul European pentru postul de comisar pe Transporturi

Comisarul propus de Romania, Adina Valean, a reusit sa ii covinga pe membrii Comisiei de Transporturi din Parlamentul European, care au decis sa o valideze, in urma unor discutii in care doar Verzii s-au opus avizului si au vrut intrebari suplimentare.

Oliver Varhelyi, cea de-a doua propunere facuta de guvernul condus de Viktor Orban pentru portofoliul de comisar pentru vecinatate si extindere, va trebui sa raspunda unor intrebari suplimentare din partea membrilor Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European.

Astfel, surse europene au explicat ca acesta nu a convins decat 30 de parlamentari, cu 18 mai putin decat avea nevoie pentru a trece de Comisia din PE. Ca atare, el va fi nevoit sa raspunda unor alte intrebari, de asta-data in scris, lucru prevazut in procedura.

Nu e exclusa nici o alta audiere, saptamana viitoare, ceea ce ar prelungi neprevazut de mult intreaga procedura pentru echipa von der Leyen, care ar fi trebuit sa fie validata pana in 1 decembrie.

Cei trei noi comisari desemnati Oliver Varhelyi, Adina-Ioana Valean si Thierry Breton au fost audiati, joi, timp de trei ore fiecare, in Parlamentul European.

ziare.com

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …