Friday , December 9 2022

Aderarea Romaniei la Schengen, discutata in Consiliul JAI. Pozitia Olandei ramane neschimbata

ponta-corlatean

Romania si Bulgaria intra in discutiile ministrilor de Interne din Europa care se vor aduna in cadrul reuniunii Justitie si Afaceri Europene pentru a analiza oportunitatea aderararii celor doua state la spatiul Schengen. Olanda isi mentine obiectiile.
COREPER II (Comitetul Reprezentantilor Permanenti) a decis ca ministrii de interne sa discute despre “situatia la zi” a dosarului, formula ce exclude orice fel de decizie privind aderarea celor doua tari, in conditiile in care exista state care se opun, scrie Mediafax.
“Oficiali din Romania si Bulgaria au avut consultari cu state membre care, in mod traditional, s-au opus aderarii in trecut”, a declarat marti purtatorul de cuvant al presedintiei lituaniene a UE, Vykintas Pugaciauskas.
Ambasada olandeza la Bucuresti a precizat ca pozitia Olandei fata de aderarea celor doua tari la Schengen nu s-a schimbat in ultimul timp.
“Nimic nu s-a schimbat in ceea ce priveste pozitia Olandei”, a comunicat misiunea diplomatica, reamintind ca Guvernul de la Haga “va astepta raportul MCV inainte de a-si stabili, in stransa cooperare cu alte state membre, pozitia sa privind aderarea (Romaniei si Bulgariei) la Schengen”.
Raportul MCV urmeaza sa fie publicat in ianuarie 2014.
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la sedinta de guvern, ca Romania este pregatita sa intre in spatiul Schengen, dar va lasa statele europene sa decida si nu va mai face presiuni.
“Ce tine de noi pentru intrarea in Schengen am facut, ce tine de statele europene sa faca cand doresc. Noi nu mai asteptam o data fixa. Cand termina toate alegerile lor nationale, cand termina toate problemele, noi suntem pregatiti”, a declarat premierul Victor Ponta in cadrul sedintei de guvern de miercuri

Vezi si

Meteo. Vremea se răcește drastic începând de luni, cu maxime negative și minime de -10 grade

De luni, 12 decembrie, vremea se va rãci semnificativ în România. Temperaturile maxime se vor …