Monday , December 5 2022

Acordarea ajutorului social NU mai este condiționată de plata impozitelor pentru bunurile deținute

Din 2016, acordarea ajutorului social nu va mai fi condiționată de plata impozitelor și taxelor pentru bunurile deținute. Asta înseamnă că beneficiarii vor primi ajutorul în continuare chiar dacă în data de 31 martie vor figura în evidenţele primăriei cu impozite şi taxe neachitate.
ajutor social

Între anii 2012 și 2015, dacă beneficiarii de ajutor social nu-şi plăteau impozitele şi taxele până la data de 31 martie, primarul suspenda dreptul la ajutorul social pentru o perioadă de cinci luni, începând cu luna aprilie. Dacă obligaţia nu era îndeplinită în perioada de suspendare, dreptul la ajutorul social înceta. Această obligaţie nu se aplica și în cazul persoanelor singure care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unuia sau mai multor copii.
La sfârșitul lui 2015, parlamentarii s-au gândit să elimine această condiționare a impozitelor și texelor pentru bunurile deținute. Astfel că din acest an, beneficiarii vor primi în continuare ajutorul indiferent că vor figura sau nu la primărie cu impozite şi taxe neachitate la data de 31 martie, scrie avocatnet.ro.
Familiile şi persoanele singure sunt îndreptăţite să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Acesta se asigură prin plata lunară a ajutorului social.
Ajutorul social este acordat în baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere, împreună cu actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile membrilor acesteia. Documentele se înregistrează la primăria din localitatea de domiciliu/reşedinţă.
 
 

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …