Tuesday , October 4 2022

Acord istoric semnat de SUA și UE. Europa va primi gaze naturale lichefiate de la americani

SUA și UE au semnat un acord istoric pentru livrarea de gaze naturale lichefiate pentru Europa, potrivit G4Media. Acordul a fost semnat la întâlnirea decisivă de vineri de la Bruxelles între Joe Biden, președintele SUA, și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

SUA și UE au semnat un acord istoric pentru livrarea de gaze naturale lichefiate pentru Europa, potrivit anunțului făcut vineri la Bruxelles într-o conferință de presă comună susținută de Joe Biden, președintele SUA, și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Scopul acordului este scăderea dependenței UE de gazele naturale din Rusia și prevede livrarea în statele europene a minimum 15 miliarde metri cubi de gaze din SUA până la finalul acestui an și a minimum 50 miliarde metri cubi anual în anii următori, ceea ce ar reprezenta o treime din importurile anuale din Rusia.

Prin acest acord, UE se angajează să mențină o cerere constantă de gaze din SUA până în 2030.

Joi noapte, președinții Biden și Ursula von der Leyen semnaseră o declarație comună legată de invazia rusă în Ucraina și efectele asupra UE, unul dintre punctele documentului fiind tocmai asigurarea securității energetice a Europei.

Vezi si

Propunere de modificare Statutului poliţistului, astfel încât agenții de poliție să poată participa la cursurile de master de la Academia de Poliţie

În vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost operaționalizat  …